FPS, RPG ve RTS türü oyunlar hangileridir

FPS, RPG ve RTS türü oyunlar hangileridir
Hangisi FPS, RPG ve RTS türü oyunlardan hoşlanırım diyen birinin saydığı oyun türleri arasında değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi FPS, RPG ve RTS türü oyunlardan hoşlanırım diyen birinin saydığı oyun türleri arasında değildir 

A- Birinci şahıs nişancı oyunları
B- Rol yapma oyunları
C- Nostaljik platform oyunları
D- Gerçek zamanlı strateji oyunları

Doğru Cevap: Nostaljik platform oyunları

FPS, First Person Shooter-Birinci Şahıs Nişancı türü oyunları tanımlamak için kullanılıyor. Oyuncunun, oyundaki karakterin gözlerinden oyun dünyasını görebilmesini sağlayan türde görüş açısı, mouse kontrolüyle yapılıyor.
RPG, Rol yapma oyunu, oyuncuların kurgusal bir sahnede farklı karakterlerin rollerini üstlendikleri oyunların genel bir ailesidir. Oyuncular, belirli kurallar çerçevesinde oluşturulan karakterleri yöneterek bir hikâyenin parçası olurlar. 
RTS, Gerçek zamanlı strateji oyunları, oyuncuların birbirlerinin sırasını beklemeden devamlı olarak karşılıklı oynamaya devam ettikleri bilgisayar oyunları. Bunun aksi olan sıra tabanlı strateji oyunlarında oyuncular hamle yapabilmek için karşı tarafın hamlesini beklemek zorundadırlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.