Fransuva'nın ishal tedavisi için Paris'e gelen Osmanlı hekiminin yedirdiği yiyecek nedir

Fransuva'nın ishal tedavisi için Paris'e gelen Osmanlı hekiminin yedirdiği yiyecek nedir
I. Fransuva'nın ishalin tedavisi için Paris'e gelen Osmanlı hekimi ona hangisini yedirip kralı iyileştirmiş ve bu yüzden o yiyecek Fransa'da ilk başta ilaç olarak tanınmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : I. Fransuva'nın ishalin tedavisi için Paris'e gelen Osmanlı hekimi ona hangisini yedirip kralı iyileştirmiş ve bu yüzden o yiyecek Fransa'da ilk başta ilaç olarak tanınmıştır 

A- Tarhana
B- Patates
C- Yoğurt
D- İğde

Doğru Cevap: Yoğurt

Fransız sarayındaki Türk hekimler zaten görmeye alışkın oldukları bu hastalığın teşhisini koyup tedavisine de o zamana kadar Avrupa saraylarında hiç görülmemiş bir ilaç ile yani yoğurt ile başlarlar. evet, kral iyileştikten sonra Fransızlar bu besini ilaç olarak kaydedeceklerdir.

20. yüzyıl'a kadar Avrupa'da yoğurt denildiğinde akla sadece bir Türk gıdası gelir iken 1905'te Bulgar bilim adamı Grigorov'un yoğurtta bulunan ve Lactobacillus Bulgaricus adı verilen bakteriyi keşfetmesi üzerine "bulgar sütü" olarak da anılmaya başlanır yoğurt.

Bir sürü gıdada olduğu üzere yoğurt konusunda da Türkiye ve bazı ülkeler arasında patent tartışmaları yaşanmaktadır. Türkiye, Türk yoğurdu olmayan diğer çeşitlerin "yoğurt" ismi ile satılmaması için çeşitli başvurularda dahi bulunmuştur.

6
3
14
2
2
5
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.