Franz Kafta'nın dönüşüm adlı hikayesinde Gregor Samsa ne zaman bir böceğe dönüşür

Franz Kafta'nın dönüşüm adlı hikayesinde Gregor Samsa ne zaman bir böceğe dönüşür
Franz Kafta'nın dönüşüm adlı hikayesinde Gregor Samsa ne zaman bir böceğe dönüşürsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Franz Kafta'nın dönüşüm adlı hikayesinde Gregor Samsa ne zaman bir böceğe dönüşür

A- Sabah uyandığında
B- Telefon kulübesine girdiğinde
C- Örümcek tarafından ısırıldığında
D- Prenses tarafından öpüldüğünde

Doğru Cevap:  Sabah uyandığında

Dönüşüm, değişim veya metamorfoz, Franz Kafka'nın uzun öyküsü. İlk olarak 1915 yılında yayımlanmıştır. Kafka'nın en popüler eseri sayılabilir. Öykü, Gregor Samsa'nın bir sabah kendini dev bir böceğe dönüşmüş bulmasıyla başlar ve hayatındaki değişiklikleri anlatarak devam eder.
Franz Kafka (3 Temmuz 1883 - 3 Haziran 1924), Bohemyalı Yahudi roman ve hikâye yazarıdır. 20. yüzyıl edebiyatının en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Eserleri gerçekçi ve fantastik unsurları bir araya getirir. Sıklıkla tuhaf veya sürrealist çıkmazlarla ve anlaşılmaz sosyal-bürokratik güçlerle karşı karşıya kalan dışlanmış kahramanları anlatan hikâyeleri yabancılaşma, varoluşsal kaygı, suçluluk ve saçmalık temalarının keşfi olarak yorumlanmıştır. Dönüşüm (Die Verwandlung), Dava (Der Process) ve Şato (Der Schloss) en bilinen eserleridir. "Kafkaesk" terimi, Kafka'nın yazılarındaki gibi durumları tanımlamak için kullanılmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.