Friedrich Nietzsche dehasının neresinde olduğunu söylemiştir

Friedrich Nietzsche dehasının neresinde olduğunu söylemiştir
Friedrich Nietzsche dehasının neresinde olduğunu söylemiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Friedrich Nietzsche dehasının neresinde olduğunu söylemiştir 

A- Burun deliklerinde

B- Damağında

C- Bıyıklarında

D- Göz kapaklarında

Doğru Cevap: Burun deliği

Soruya cevap vermedi ve 125.000 TL kazandı. Cevap verecek olsa isi Burun deliklerinde diyecekti.

Nietzsche dehasının burun deliğinde olduğunu söylemiştir...

“Evet, bu da benim çılgın oyunlarımı imzaladığım İspanyol tavrında gizli. Kanla kaplı, aynı Nietzsche’nin istediği gibi!” Bir Dahinin Güncesi. Friedrich Nietzsche, şüphesiz ki, 19. ve 20. yüzyılların en etkili ve en çok tartışılan filozoflarından biridir. Çalışmaları arasında, ilki, Tragedyanın Doğuşu (1872) sanat eleştirmenlerinden özel bir ilgiyi hak eder; çünkü Alman filozofu, bu eserde, birbirine zıt iki gücün, Apollo ve Dionysos’un, tüm sanatsal yaratıya ilham verdiği fikrini ileri sürer. Nietzsche’nin önerdiği ihtilaf, dünyayı iki farklı yolla yorumlamaya yönelik bir teşebbüstür. Aynı zamanda, iki farklı gerçeklik ve ahlak anlayışının varlığına da işaret eder: mutlak ve göreli.

Friedrich Wilhelm Nietzsche; 15 Ekim 1844 – 25 Ağustos 1900) Alman filolog, filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci. Din, ahlak, modern kültür, felsefe ve bilim üzerine metafor, ironi ve aforizma dolu bir üslupla eleştirel yazılar yazmıştır. Nietzsche'nin kilit fikirlerini Apollon-Dionysos ikiliği, perspektivizm, Güç İstenci, "Tanrının ölümü", Üstinsan ve bengi dönüş oluşturur. Felsefesinin merkezini oluşturan şey, kişinin coşkun enerjisini sömüren her türlü öğretinin, toplumsal olarak ne kadar geçerli olursa olsun sorgulanarak "hayatın evetlenmesi"dir. Hakikatin değeri ve nesnelliği üzerine yürüttüğü kökten sorgulaması, geniş çaplı yorumların odağını oluşturur ve etkisi özellikle kıta felsefesi geleneğinde varoluşçuluk, postmodernizm ve postyapısalcılık da dahil olmak üzere devam etmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
67 Yorum