Fuar hostesi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur

Fuar hostesi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur
Endüstriyel otomasyon sistemlerinin tasarlanması, kurulması ve denetlemesi görevleri kulağınıza hoş geldiyse bu mesleği incelemenizde fayda var.

Kontrol Mühendisi elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel otomasyon sistemlerinin üretiminde çalışan kişidir.

Kontrol Mühendisi;

  • Endüstriyel otomasyon sistemlerini tasarlar,
  • İşletilmesi için gereken malzeme ve teknik elemanı belirler,
  • Sistemin kurulmasını sağlar, denetler,
  • Mevcut sistemleri teknolojik gelişmelere göre yeniler.

Kontrol Mühendisi olmak isteyenlerin, sayısal düşünme gücü yüksek olan, bir işi planlayıp yürütebilme yeteneğine sahip, fen ve matematik alanlarına ilgi duyan kişiler olması gerekir. Kontrol Mühendisleri, işin planlaması ve projelendirilmesi aşamasında bürolarda, kurulum aşamasında fabrika ve benzeri tesislerde, onarım ve yenileştirme aşamasında ise tesis ve atölyelerde çalışırlar.

Bu mesleğin eğitimi üniversitelerin mühendislik fakültesi Kontrol Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Kontrol Mühendisleri her türlü üretim tesislerinde, tasarım, tesis ve işletim aşamasında görev alabilir, tasarım firmalarında ve büyük işletmelerin AR-GE (Araştırma-Geliştirme) bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca kendi tasarım firmalarını da kurabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Sistem Mühendisi
  • Mekatronik Mühendisi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.