Futbol müsabakalarında sahada toplam kaç oyuncu vardır

Futbol müsabakalarında sahada toplam kaç oyuncu vardır
Futbol müsabakalarında sahada toplam kaç oyuncu vardır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Futbol müsabakalarında sahada toplam kaç oyuncu vardır

Cevap : 22
Futbol oynayan kişilere futbolcu denir ve her takım, birisi kaleci olmak üzere on bir oyuncuyla sahada yer alır. 2 takımda toplamda 22 futbolcu bulunur.
11 kişiden oluşan 2 takımın birbirlerine gol atmak ve birbirinden gol yememek amacıyla mücadele ettiği bir spor dalı olan futbol, yüksek oranda ayakla oynanan bir oyun olması nedeniyle "foot ball", yani "ayak topu" olarak tanımlanıyor. Her iki takımın da oyunda birer kaleci bulundurması gereken spor dalı, kapalı alan ve plajların yanı sıra profesyonel seviyede toprak ya da çimen sahada da oynanıyor. Savunma oyuncularına "defans", orta bölge oyuncularına "orta saha" ismi verilen futbolda saha kenarlarını kullanan hücumcu oyunculara "kanat", yine saha kenarındaki defansif oyunculara "bek" ve hücum bölgesi oyuncularına da "forvet" ismi veriliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.