Galileo'nun eğik Pisa kulesi deneyi hangi antik Yunan bilim insanının teorisini çürütmüştür

Galileo'nun eğik Pisa kulesi deneyi hangi antik Yunan bilim insanının teorisini çürütmüştür
Galileo'nun eğik Pisa kulesi deneyi hangi antik Yunan bilim insanının teorisini çürütmüştür konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Galileo'nun eğik Pisa kulesi deneyi hangi antik Yunan bilim insanının teorisini çürütmüştür?

Cevap : Galileo'nun eğik Pisa Kulesi deneyi, Aristoteles'in teorisini çürütmüştür.
Antik Yunan filozofu Aristoteles'e göre, bir cisim ağırlığına bağlı olarak düşer ve düşerken hızı artar. Yani ağırlıkları farklı olsa bile iki farklı cisim aynı hızla düşer.

Ancak Galileo Galilei'nin 16. yüzyılda gerçekleştirdiği eğik Pisa Kulesi deneyi, bu teoriyi çürütmüştür. Galileo, yaptığı deneylerle, farklı ağırlıklara sahip cisimlerin hızla düştüğünü, yani ağırlığın düşme hızını etkilemediğini göstermiştir. Böylece, serbest düşme hareketini inceleyerek, tüm cisimlerin yere düşerken aynı hızla düştüğünü ve ağırlıkları ne olursa olsun düşme hızının değişmediğini ortaya koymuştur.

Galileo'nun serbest düşme hareketini anlamaya yönelik deneyleri, modern fizik biliminin temelini oluşturan önemli adımlardan biridir ve bu deney, Aristoteles'in teorisini geçersiz kılarak yeni bir anlayışın temellerini atmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.