Gâşiye suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Gâşiye suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Gâşiye suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Gâşiye suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Gâşiye suresi kaç sayfadan oluşur, Gâşiye suresi toplam kaç sayfa, Arapça 591 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Gâşiye suresi 591. sayfadan başlıyor 592. sayfada bitiyor ve 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 26 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Gâşiye”kelimesinden almıştır. Ğâşiye, kaplayıp bürüyen demektir. Mushaftaki sıralamada seksen sekizinci, iniş sırasına göre altmış sekizinci sûredir. Zâriyât sûresinden sonra, Kehf sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Gâşiye suresinin konusu 

Sûrede cehennemliklerle cennetliklerin âhiretteki durumları tasvir edilmekte, Allah’ın varlığına dair deliller sıralanmakta, tebliğ yöntemi öğretilmektedir.

Arapça 591 nasıl yazılır : ٥٩١

Gaşiye Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Gaşiye suresini (vird olarak) okursa, Allah’u Teala (kıyamet gününde) onun hesabını kolay yapar."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/417; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/152)

Rivayet edildi ki:

  • Vücuttaki her türlü rahatsızlığın şifası için 3 gün yedişer defa okunur.
  • Bu sureyi yiyecek ve içeceklerin üzerine okursa, onların zararından korunmuş olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

7
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.