Gazetenin hayatımızdaki yeri nedir

Gazetenin hayatımızdaki yeri nedir
Gazetenin hayatımızdaki yeri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Süreli yayınlar geçmişten günümüze kadar insan hayatında sosyal iletişim alanlarında sıklıkla kullanılan araçlardan biri olmuştur. Kitle iletişim araçlarında yayın tarihi boyunca en etkili unsurlardan biri olan gazete, günümüzde internetin keşfi ve yaygınlaşmasıyla eski etkisini kaybetmeye başlamıştır.

  • Dünyada olan siyasi, ekonomik, spor gibi konulardaki gelişmelerden haberimiz olur.
  • Okuma sevgisi kazandırır.
  • Bilgilerimizin güncel olmasını sağlar.
  • Kültürümüzü artırır.
  • Yaşadığımız çevredeki değişimleri görürüz.
  • Gazeteler ile hayatımızdaki bir çok konuda bilgi ediniriz.
  • İlan ve reklamlar aracılığı ile ürünler hakkında bilgimiz olur.

Basılı yayın olarak günlük haberlerin ve haftalık değerlendirme ve dünya takibinin yapıldığı gazetelerde, kültür, sanat, siyaset, tarih, güncel olaylar yer almaktadır. Haber değeri olan olayların insanlara ulaştırılmasında ve farklı fikirlerin gündeme gelerek gün yüzüne çıkmasında gazete önemli bir yere sahiptir.

Gazeteler günlük olarak yayınlanan süreli basın yayın organları olarak hizmet vermektedir. Yerelde ve taşrada basılan gazeteler köy, kasaba, ilçe gibi alanlarda haberlerin yayılmasını ve insanların bilgilenmesini de sağlamaktadır.

Ulusal yayın olarak da hizmet veren gazeteler yayıncılık açısından devlet ve özel kurumlar eliyle basılmakta ve yayılmaktadır. Resmi gazeteler devlet işlerinin halka duyurulması için basılan ve resmi yayın yapan gazetelerdir. Özel gazeteler ise ilanların, haberlerin ve makalelerin yer aldığı belli bir görüş ya da ideolojiye bağlı olarak da basılmaktadır.

938
546
1131
379
346
359
1156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.