Gaziantep, Kahramanmaraş bölgesinde Ökkeş ismi neden yaygındır

Gaziantep, Kahramanmaraş bölgesinde Ökkeş ismi neden yaygındır
Gaziantep, Kahramanmaraş bölgesinde Ökkeş ismi neden yaygındır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz Efendimiz (sav)‘in nübüvvet mührünü öperek Peygamberimizin: "Cennetlik görmek isteyen varsa, işte Ukkaşe‘yi görsün" sözüne mazhar olan Ukkaşe Hazretleri; Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana üçgeni arasındaki Nurdağı bölgesine İslam‘ı tebliğ etmeye geldi. Bölge halkı tarafından Ukkaşe ismi zamanla Ökkeş‘e dönüştü. Türbenin adı da Ökkeşiye oldu. Sahabeye karşı özel bir sevgisi ve saygısı olan halk, erkek çocuklarına Ökkeş ismini verdi.

Ökkeş ismi, Sahabe-i kiramdan olan Ukkaşe Hazretlerinden geliyor. Bu isim Ukkaşe Hazretlerinin kabri Gaziantep‘in Nurdağı ilçesi‘nde bulunuyor. Bu isme özellikle Gaziantep ve Kahramanmaraş ile çevre illerde daha sık rastlamak mümkün.

 

269
64
183
19
15
20
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.