Gazlı içecekler 30 saniyede dişlere zarar veriyor

Gazlı içecekler 30 saniyede dişlere zarar veriyor
Avus­tral­ya'da ya­pı­lan araş­tır­ma, gaz­lı içe­cek­le­rin 30 sa­ni­ye gi­bi kı­sa sü­re­de diş­le­re za­rar ver­di­ği­ni or­ta­ya koy­du.

Avus­tral­ya­lı bi­lim in­san­la­rı, diş mi­ne­si aşın­ma­sı­nı ve diş has­sa­si­ye­ti­ni ön­le­mek için asit­li içe­cek­ler­den uzak du­rul­ma­sı, süt ürün­le­ri­nin tü­ke­ti­mi­nin ar­dın­dan bir bar­dak su içil­me­si, aşın­dı­rı­cı diş fır­ça­la­rı kul­la­nıl­ma­ma­sı ve ye­mek ye­dik­ten he­men son­ra diş fır­ça­lan­ma­ma­sı ve ara sı­ra sa­kız çiğ­nen­me­si öne­ri­sin­de bu­lun­du.Gaz­lı içe­cek­le­rin 30 sa­ni­ye için­de diş­le­re za­rar ver­di­ği­ni or­ta­ya ko­yan araş­tır­ma so­nuç­la­rı Jo­ur­nal of Den­tistry der­gi­sin­de ya­yım­lan­dı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.