Geçiş üstünlüğü

Geçiş üstünlüğü
Geçiş üstünlüğü nedir, geçiş üstünlüğü kavramını açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geçiş üstünlüğü; görev sırasında, belirli araç sürücülerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartı ile trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmamalarına geçiş üstünlüğü denir.

Yaralı veya acil hastaların taşın­ması ve bunlara ilk ve acil yar­dımın yapılması için kullanılan cankurtaran ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar, İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları, Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay ye­rine giden zabıta araçları, Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar geçiş üstünlüğüne sahiptirler.

118
118
118
118
118
118
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.