Geçmişte insanların beslenme alışkanlıkları nasıldı

Geçmişte insanların beslenme alışkanlıkları nasıldı
Geçmişte insanların beslenme alışkanlıkları nasıldı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknolojinin gelişmesi insanların beslenme alışkanlıklarının değişmesine de neden olmuştur. Aile büyüklerimden aldığım bilgilere göre insanlar eskiden daha çok evde yemek yerlermiş. Ev yemeklerini çokça tüketir, doğal besinleri tercih ederlermiş. Günde üç öğün, hep birlikte yemek yerlermiş. Günümüzde ise insanlar daha çok hazır ve organik olmayan besinler tüketmektedirler.

İnsanlar geçmişten günümüze kadar beslenme ihtiyacını karşılamak için mücadele etmiştir. Tarihin her safhasında beslenme güdüsü insanları yönlendirmiştir. Her coğrafyada farklı kaynaklar sayesinde insanların beslenme alışkanlıkları da farklılıklar göstermektedir. Yaşanılan yerdeki coğrafi özellikler bunu etkileyen en önemli etkenlerden biridir.

Yakın geçmiş ile günümüz arasında da bu bakımdan farklılıklar bulunmaktadır. Geçmişte insanların beslenme alışkanlıkları doğal olarak ve kendi yetiştirdikleri ürünlerden elde ettikleri yemeklerle sağlanmaktaydı. Sebzeli yemekler, meyve ile beslenme, özenle yetiştirilmiş hayvanların etlerinin kullanılması beslenme alışkanlıklarında sebze ve meyvenin bununla beraber geviş getiren hayvanlarının etlerinin yenmesi gibi alışkanlıklar bulunmaktadır.

1835
1067
937
934
270
307
2404
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum