Geçmişten günümüze bilim insanlarının elementlerin sınıflandırılması ile ilgili geliştirdikleri tablolar nelerdir

Geçmişten günümüze bilim insanlarının elementlerin sınıflandırılması ile ilgili geliştirdikleri tablolar nelerdir
Geçmişten günümüze bilim insanlarının elementlerin sınıflandırılması ile ilgili geliştirdikleri tablolar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk sınıflandırma elementleri benzer özelliklerine göre üçer üçer ayırarak yapılmıştır. Döbereiner tarafından yapılan bu sınıflandırma Triadlar Kuralı olarak adlandırılmıştır. Daha sonra bilim insanı Newlands elementleri sekizerli gruplara ayırmıştır. Bunu notalara benzetmiştir. Bu sınıflandırmaya Oktavlar Kuralı denilmiştir.

Elementlerin sayıları artınca bunları bir tablo haline getirme fikri doğdu. Elementlerin tabloya yerleşmesi üzerine birçok çalışma yapıldı. Dimitri Mendeleyev günümüzde kullandığımız sisteme benzer bir sınıflandırma yaptı. Mendeleyev sınıflandırmasında atom kütlelerini dikkate alarak 63 elementi tabloya yerleştirdi.

307
340
717
138
81
84
536
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.