Geçmişten günümüze ulaşım araçlarındaki bu değişimin sebebi

Geçmişten günümüze ulaşım araçlarındaki bu değişimin sebebi
Aile büyüklerinizin çocukluk döneminde yaygın olan ulaşım araçları hangileriymiş, geçmişten günümüze ulaşım araçlarındaki bu değişimin sebebi sizce nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile büyüklerimizin çocukluk döneminde yaygın olan ulaşım araçları tren ve otobüsmüş. Geçmişten günümüze ulaşım araçlarındaki bu değişimin sebebi teknolojideki gelişmeler ve dünyadaki nüfusun artmasıdır.

Genellikle at arabaları, eşekler, bisikletler ve az da olsa minibüsler varmış. Günümüzde ise gemilerden,trenlere uçaklardan özel arabalara adar teknolojinin gelişmesiyle araçlar da gelişmiştir.

Ulaşım araçlarının günümüze kadar gelişiminde insanların ihtiyaç duymaları en büyük etken olmaktadır. Bununla birlikte uzak noktalara olan ulaşımın kolaylaştırılması ve hızlandırılmak istenmesi de ulaşım araçlarının gelişmesini sağlamıştır. Ayrıca bu konudaki en büyük adımlar gelişen teknoloji ile atılmıştır. Bilimin gelişmesi ile kara yolunun yanına deniz ve hava yolu ulaşımı da eklenmiştir.

190
320
123
104
62
55
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.