Geçmişten günümüze ulaşım araçlarının değişimi

Geçmişten günümüze ulaşım araçlarının değişimi
Geçmişten günümüze ulaşım araçlarının değişimi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geçmişten günümüze ulaşım araçlarının bir çoğu büyük bir değişime uğramıştır. Bunun en büyük sebebi ise teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlemesinden kaynaklanmaktadır.

Ulaşım araçlarından biri olan araba hakkında bilgi edinelim;

  • Araba ilk icat edildiği zaman 3 tekerlekli olarak tasarlanmıştı.
  • Yıllar içinde büyük bir değişime uğrayan araba önce benzinli daha sonra mazotlu ondan sonra hibrit ve en sonunda elektrikli arabalar geliştirilmiştir. Bunun önümüzdeki yıllarda yerini uçan arabalara bırakacağı söylenmektedir. Şimdilerde ise yakıt harici insansız ilerleyen otomatik sürücülü araçlar bile mevcuttur.
  • Ulaşım araçlarından sadece arabalar büyük değişime uğramamıştır. Trenler de büyük değişim geçiren ulaşım araçlarından biridir. Önceleri buharla ve kömürlü çalışan trenler günümüz teknolojisinde elektrikli ve yüksek hızlı teknoloji ile ulaşım yapmaktadır.
  • Aynı zamanda uçaklarda çok büyük değişime uğramıştır. İlk hava aracı motorsuz olarak icat edilmiştir. Şimdilerde ise otomatik yardımcı pilotlu teknoloji harikası ulaşım araçlarından biridir.

5013
4049
5923
625
609
565
2401
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum