Geomatik Mühendisliği Taban Puanları

Geomatik Mühendisliği Taban Puanları
2019 Geomatik Mühendisliği Başarı Sıralaması, taban puanları ve kontenjanları yazının devamı için aşağıda bulunan içeriği okuyunuz

2019 YKS'ye girenler aşağıda yer alan Geomatik Mühendisliği Bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Geomatik Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde var : İstanbul Teknik, Hacettpe, Okan ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi.

Geomatik Mühendisliği Bölümü Hangi Puan türü ile öğrenci alıyor : SAYISAL

# Not-1: Bu sayfadaki veriler bilgilendirme amaçlıdır. Tercih yapmadan önce ÖSYM'nin son yayınladığı kılavuzu inceleyip ona göre tercih listenizi hazırlayınız.

# Not-2: Bu haberimizi cep telefonu ile okuyorsanız tabloyu tam olarak görebilmek için yatay ekran okuyunuz.

Geomatik Mühendisliği Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralamas

Üniversite Adı Bölüm Puan Türü Kont. Taban Puanı Başarı Sırası
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Geomatik Mühendisliği (İngilizce) SAY 60 393,01384 70299
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Geomatik Mühendisliği SAY 70 367,04258 93311
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Geomatik Mühendisliği (İngilizce) SAY 60 336,19247 128444
İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ Geomatik Mühendisliği (Burslu) SAY 2 297,71113 193919
İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ Geomatik Mühendisliği (%50 İndirimli) SAY 13 Dolmadı Dolmadı
ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Geomatik Mühendisliği SAY 40 Dolmadı Dolmadı

Geomatik Mühendisliği ya da Harita Mühendisliği ya da Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, stratejik öneme sahip bir mühendislik dalıdır. Bilgi ve uzay teknolojilerindeki gelişmeler gün geçtikçe geomatik mühendisliğinin önemini arttırmaktadır. Geomatik mühendisliği, Uzay Jeodezisi, dijital fotogrametri, uydu görüntüleri işleme ve çözümlemeleri, küresel uydu sistemleri (Global Navigation Satellite Systems-GNSS), coğrafi-kent-arazi bilgi sistemleri, mühendislik ölçmeleri, lazer tarama teknolojisi, dijital kadastro ve tapu veri tabanları, imar uygulamaları, dijital harita üretimi ve afet bilgi sistemleri alanlarında çalışmalar yürütmektedir.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de coğrafi bilgi teknolojileri sektörü hızla gelişen ve büyüyen sektörler arasındadır. Bu sebep ile geomatik mühendisleri için iş sahası çok geniştir. Kamu kurumları ile özel sektör kuruluşlarında, başta coğrafi-kent-arazi-afet bilgi sistemleri, altyapı, inşaat, imar, planlama, seyir, enerji, çevre, orman, ulaşım, savunma sanayi ve iletişim sektörleri olmak üzere, geniş bir yelpaze içerisinde çalışma olanağına sahiptirler. Özel sektör dışında geomatik mühendisinin istihdam edilebileceği kamu kurumlarından bazıları şunlardır:
  • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı
  • Belediyeler
  • İller Bankası Genel Müdürlüğü
  • Karayolları Genel Müdürlüğü
  • Harita Genel Komutanlığı
  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi
  • Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
  • İl Özel İdareleri
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.