Gerçeklik ve doğruluk felsefenin hangi alanları ile ilgili kavramlardır

Gerçeklik ve doğruluk felsefenin hangi alanları ile ilgili kavramlardır
Gerçeklik ve doğruluk felsefenin hangi alanları ile ilgili kavramlardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.
  • Gerçeklik ve doğruluk felsefenin bütün gelişim aşamalarında, felsefe içi tartışmalarda ve tanımlamalarda en belirleyici kavram olarak yerini almıştır.
  • Doğruluğun epistemolojik ve ontolojik olarak iki ana dalda da incelendiğini söylemek mümkündür.

Felsefe İnsanlara Neden Karmaşık ve Anlaşılmaz Gelir

  • Günümüzde insanlar düşünme eyleminden kaçmak için birçok yöntem bulmuşlardır. Günün bir dakikasını bile boş geçirmek istemeyen insanlar sosyal medya, kafeler veya sıradan ev işleri ile düşünmeye ve sorgulamaya zaman ayırmamaktadırlar.
  • Felsefe insanları sıradan şeyler üzerine düşünmeye ve aslında onları sıradanlığının altında yatan önemli meseleleri kavrayarak daha derin düşüncelere sevk etmeye çalışmaktadırlar. Oyalanmaya meyilli insanlık felsefeyi karmaşık bulmaktadır. Unutulmamalıdır ki doğa bilimlerinin doğuşu da felsefe ile mümkün olmuştur ve filozofların çoğu bir yandan da doğa bilimleri ile ilgilenmekteydi.
  • Felsefe ne kadar bir düşünme aracı olsa da temelinde kümülatif bir şekilde ilerleyen düşünce sistemleri yatmaktadır. Antikçağlardan günümüze kadar gelen filozofların düşüncelerini öğrenmek için, sorgulamaları yaparak kendi fikirlerimizi bulmak için birçok felsefi kitabı da okumak gerekmektedir ama okuma alışkanlığı olmayan veya felsefe kitaplarını ağır bulan kişiler için felsefe anlaşılmaz gelmektedir.

1005
466
231
19
17
30
78
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.