Gereğinden fazla yapılan aydınlatmanın yararlarını ve zararları

Gereğinden fazla yapılan aydınlatmanın yararlarını ve zararları
Gereğinden fazla yapılan aydınlatmanın yararlarını ve zararları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gereğinden fazla yapılan aydınlatmanın hiçbir yararı yoktur. Bu şekilde yapılan aydınlatma ışık kirliliğine neden olur. Işık kirliliği, yanlış yerde, yanlış miktarda, yanlış yönde ve yanlış zamanda ışık kullanılmasıdır. Hava kirliliği, su kirliliği gibi zehirleyici olmasa da, gereğinden fazla ve yanlış yerde ışık kullanmak etkisiz aydınlatma demektir; bunun sonucu olarak ışığı üretmek için harcanan enerjinin önemli bir kısmı da boşa gitmektedir. Ayrıca ışık kirliliği, gök cisimlerinin görülmesini engeller, çevre kirliliğine ve göçmen kuşların şehirlerden uzaklaşmasına neden olur.

Gereğinden fazla yapılan aydınlatmanın yararları: Daha rahat ortamda kitap okunur, gözler daha az yorulur. Ayağımızın kayıp bir yere çarpma ihtimali azalır. Nesneleri daha rahat seçeriz.

Gereğinden fazla yapılan aydınlatmanın zararları: Tasarruf anlamında olumsuz etkileri görülür. Kaynaklarımızın boşa harcanmasına sebep olur.

1672
1229
1130
1133
255
420
1443
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.