Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan girişim sermayesi uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden

Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan girişim sermayesi uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden
Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan girişim sermayesi uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan girişim sermayesi uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A. Sadece finansal destek sağlanır
B. Fikir aşamasındaki girişimler için uygundur
C. Her projeyi destekler
D. Melek yatırımcıya kıyasla daha risklidir
E. Kar elde etmeye başlamış girişimler için uygundur

Cevap : E. Kar elde etmeye başlamış girişimler için uygundur.

Girişim sermayesi uygulaması, genellikle büyüme potansiyeli olan ve kar elde etmeye başlamış girişimlere yönelik finansal destek sağlamayı amaçlayan bir finansman yöntemidir. Girişim sermayesi, gelişmekte olan veya yenilikçi fikirlere sahip olan, büyüme potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapar. Bu nedenle, kar elde etmeye başlamış ve büyümekte olan girişimler genellikle girişim sermayesi desteğinden faydalanabilirler.

Diğer seçeneklerden, sadece finansal destek sağlandığı, fikir aşamasındaki girişimler için uygun olduğu veya her projeyi desteklediği gibi ifadeler doğru değildir. Girişim sermayesi yatırımcıları genellikle projeleri titizlikle değerlendirir ve büyüme potansiyeli yüksek olan, pazarlama stratejileri ve iş planları sağlam olan girişimlere odaklanır. Ayrıca, melek yatırımcılara kıyasla girişim sermayesi yatırımları daha riskli olabilir.

3
0
1
1
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.