Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan halka açılma uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi

Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan halka açılma uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi
Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan halka açılma uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Girişimcinin yararlanabileceği temel finansal kaynaklardan biri olan halka açılma uygulamasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A. Halka açık şirketler sermaye artırımına gidemez
B. Halka açılan şirketin yeni ortakları sadece genel kurula katılma hakkına sahiptir
C. Halka açılan şirketin yeni ortakları sadece kardan pay alma hakkına sahiptir
D. Sadece anonim şirketler halka açılabilir
E. Her türlü şirket halka açılabilir

Cevap : D. Sadece anonim şirketler halka açılabilir.

Halka açılma genellikle anonim şirketler için kullanılan bir finansal stratejidir. Anonim şirketler, hisse senetlerini halka arz ederek halka açılma sürecini başlatabilirler. Halka açılan şirketin yeni ortakları, genel kurula katılma hakkına sahip olurlar ve şirketin kârından pay alma hakkına da sahiptirler. Diğer taraftan, limited şirketler gibi diğer şirket türleri genellikle halka açılmazlar. Sermaye artırımı için halka açılma genellikle anonim şirketlerin tercih ettiği bir yol olarak bilinir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.