Gittiğiniz yerin yöresel lezzetleri olan sini kebabı ve kağıt kebabı yiyorsanız neredesinizdir

Gittiğiniz yerin yöresel lezzetleri olan sini kebabı ve kağıt kebabı yiyorsanız neredesinizdir
Gittiğiniz yerin yöresel lezzetleri olan sini kebabı ve kağıt kebabı yiyorsanız neredesinizdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Gittiğiniz yerin yöresel lezzetleri olan sini kebabı ve kağıt kebabı yiyorsanız neredesinizdir

A- Edirne
B- Sinop
C- Hatay
D- Mardin

Doğru Cevap: Hatay

Antakya Sini Kebabı, Malzemeler: yarım kilo kıyma 1adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1 adet kırmızı (kapya) biber 1 çay kaşığı karabiber yeteri kadar tuz Tepsinin dibine sürmek için: 1 tatlı kaşığı domates salçası Üzerini süslemek için: patates, domates ve sivri biber Üzeri için sos: 1 yemek kaşığı domates salçası bir buçuk su bardağı su biraz tuz 200ºc ısınmış fırında suyunu çekene dek pişirin.
Kağıt kebabı yapımının da kolay olması nedeniyle bir süredir hep aklımdaydı. İşten vakit kalınca da hemen internette kısa bir araştırmaya koyuldum, farklı farklı tarifler inceledim. Arda’nın mutfağında gördüğüm bu tarif aklıma yattı:) Sonuç harika, nefis mi nefis, lezzetli mi lezzetli bir yemek oldu.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.