Göçmen kuşların göç etmelerinin temel nedeni ne olabilir

Göçmen kuşların göç etmelerinin temel nedeni ne olabilir
Göçmen kuşların göç etmelerinin temel nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kuşlar, göçmen olan kuşlar ve göçmen olmayan kuşlar olarak ayrılmaktadır. Göçmen kuşların göç etme nedenleri fıtri olarak gerçekleşmekte ve canlılık faaliyetlerinin devam edebilmesi adına gerçekleşmesi gereken göçlerdir. Kuşların kış aylarında göç ederek güneye doğru sıcak iklimlere gitmesi göçmen kuşların genetik özelliklerinden kaynaklanır.

Göçmen kuşlar kış aylarında güneye doğru göç ederek sıcak iklimlerde nesillerini devam ettirme, büyüme, gelişme, yuva kurma, beslenme, barınma amaçlarına uygun olarak göç ederler. Göçmen kuşların haricinde göç etmeyen kuşlar sıcak ve soğuk iklim şartlarına uyumlu bir şekilde yaşamayı başaran kuşlar olarak da bilinmektedir.

Kuşlar, sonbahar yaklaşırken, hem daha kolay yiyecek bulmak için hem de soğuk havalarda yaşamlarını sürdüremeyecekleri için göç ederler. Sonbahar ayları geldiğin, kuşlar daha sıcak bölgelere doğru yolculuk yapar. Bu yolculuk, toplu şekilde gerçekleşir. Göç, oldukça uzun sürdüğü ve yorucu olduğu için, kuşlar göç mevsimi geldiğinde, vücutlarında yağ depolarlar. Böylece uzun süre kilometrelerce yolu aşarken, depoladıkları yağı kullanırlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.