Göçün sebepleri nelerdir

Göçün sebepleri nelerdir
Göçün sebepleri nelerdir, insanların bulundukları yerden göç etme nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göçün sebepleri nelerdir

Mübadele: Savaş nedeniyle ya da ülkeler arası anlaşmalar gereği yapılan nüfus değişimidir.
Sağlık: Bulundukları yerde yeterli sağlık hizmetini alamayanlar ya da daha iyi hizmet almak isteyenler bu hizmeti alabilecekleri yerlere göçerler.

Eğitim: Kaliteli eğitim almak için başka şehirlerde veya ülkelerde yaşamak göç sebeplerindendir. Eğitimli insanların başka ülkelerde iş aramaları ya da eğitimlerini yurt dışında devam ettirmeleri beyin göçü olarak adlandırılmıştır.
Terör: Terör nedeniyle bulundukları yerde yaşama imkânı kalmayan kişiler daha güvenli yerlere göç etmek zorunda kalırlar.

Toplumsal baskı: Kan davası gibi toplumsal baskı oluşturan durumlar göç nedenlerinden biridir.
Savaş: Bulundukları yerde can ve mal güvenliği kalmayan savaş mağdurları çoğu zaman topluca başka ülkelere sığınmak zorunda kalıp mülteci olmuşlardır.

Doğal afet: Deprem ve diğer doğal afetler nedeniyle insanlar bulundukları yerde yaşama imkânı kalmadığından göç etmektedirler.
Ekonomi: Köylerde tarım alanlarının miras yoluyla bölünmesi, tarımda makineleşme, şehirlerdeki iş imkânlarının artması gibi sebepler şehirlere göçü arttırmıştır.

7
0
0
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.