Gönül ferman dinlemez atasözünün anlamı nedir

Gönül ferman dinlemez atasözünün anlamı nedir
Gönül ferman dinlemez, en yüksek yerden yasak buyruğu da gelse, gönül sevdiği kimseden vazgeçmez, aşk buyrukla engellenemez anlamında söylenir.

Herkes karşı çıkmış olsa bile gönül sevdiğinden vazgeçmez. Yasaklamalar ve engeller, sevgiyi önlemez. Çünkü kişi yemek içmekle değil, sevmek ve hissetmekle mutlu olur. Hiç kimse mutluluğunun başkası tarafından bozulmasına razı olmaz. Gönlü ne isterse onu yapar, kimi isterse onu sever.

Özellikle sevdalı gençler hakkında kullanılır.

Gönül ferman dinlemez, Gönül ferman dinlemez atasözünün anlamı, Gönül ferman dinlemez anlamı şu şekilde :

Ne denli engel, ne denli yasak konursa konsun gönül sevdiğinden asla vazgeçmez. Çünkü insanın gönlüne söz geçirmesi oldukça zordur.

İnsanlar emirle sevip, emirle nefret etmezler. Sevgi bir coşku selidir, yatağında istediği gibi akar. En yüksek yerden yasak emride gelse gönül sevdiğinden vazgeçmez.

Gönül ferman dinlemez TDK anlamı nedir

Gönül sevdiğinden asla vazgeçmez anlamında kullanılan bir söz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.