Görevlerine göre nöron çeşitleri nelerdir

Görevlerine göre nöron çeşitleri nelerdir
Görevlerine göre nöron çeşitleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nöronlar görevlerine göre duyu nöronu, ara nöron ve motor nöron olmak üzere üç çeşittir.

Görevlerine göre nöron çeşitleri

Nöronlar gerçekleştirdikleri görevlerine göre 3 grupta incelenirler. Bunlar duyu nöronlar, motor nöronlar ve ara nöronlardır.

1- Duyu Nöronları (Getirici Sinirler), çeşitli reseptörlerden aldıkları uyarıları merkezi sinir sistemine yani beyin ve omurilike ileten nöronlara duyu nöronlar denir.

2- Motor Nöronlar (Götürücü Sinirler), Merkezi sinir sisteminden aldığı emirleri kaslara ya da bezlere (efektör organlara) ileten nöronlara motor nöronlar denir.

3- Ara Nöronlar (Bağlayıcı Sinirler), motor ve duyu nöronları arasındaki bağlantıyı sağlayan ve merkezi sinir sistemini oluşturan nöronlara ara nöronlar denir. Bir diğer isimleri bağlayıcı sinirlerdir. Bu nöronlarda duyu nöronlarıyla gelen uyartılar değerlendirilir ve oluşturulan yanıt motor nöronlara iletilir.

2
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.