Gorgon, Hıdra ve Harpi hangi mitolojiye ait karakterlerdir

Gorgon, Hıdra ve Harpi hangi mitolojiye ait karakterlerdir
Gorgon, Hıdra ve Harpi hangi mitolojiye ait karakterlerdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Gorgon, Hıdra ve Harpi hangi mitolojiye ait karakterlerdir 

A- Yunan 

B- İskandinav

C- Hint

D- Çin

Doğru Cevap: Yunan

Yunan mitolojisinde yeryüzünü simgeleyen ana tanrıça ve doğa ana olarak bilinen Gaia (Gaea) ile yine ilk tanrılardan denizleri simgeleyen Pontus’un birleşmesinden Nereus, Thaumas, Forkis (Photkys), Keto ve Euribia doğar. İçlerinde Medusa’nın da olduğu 3 kız kardeş olarak bilinen Gorgonlar ise Keto ve Forkis (Photkys)’in birleşmesinden oluşur.

Yunan mitolojisinde anlatılan üç başlı bir yaratığın adıdır. Hydra'nın nefesi bir insanı öldürecek kadar zehirlidir. Babası Typhon olan Hidra'nın Lerna gölündeki yuvası, ölümden sonraki dünya ile insanların dünyası arasındaki kapının tam ağzında yer almakta olup, Hidra ise bu kapının bekçiliği görevini üstlenmektedir. Hidra'nın öldürülmesinin çok zor olmasının sebebi kesilen her bir başın yerine iki tanesinin çıkmasıdır.
 
Harpia,Yunan Mitolojisinde yüzü ve yarı vücüdu kadın diğer kısımlar ise akbaba şeklinde olan ifrite verilen isim.Genellikle kötülüğün ve ölümün simgeleriydi.Harpialar Hades'in yönetimindeydiler.Harpialar ölenlerin ruhunu Hades'e götürürlerdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.