Görme engelli LYS birincisinin büyük başarısı

Görme engelli LYS birincisinin büyük başarısı
2017 LYS'de 5 puan türünde de 1. olan görme engelli Fulya Akkaya Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'ne yerleşti.
Konya Meram Anadolu Lisesi öğrencilerinden doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Fulya Akkaya, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda büyük bir başarıya imza atarak 5 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Akkaya yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla da yaptığı tek tercih olan Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümüne yerleşti.

"UZUN YILLAR HAYALİMDİ"

Boğaziçi Üniversitesi'nde okumanın hayali olduğu söyleyen Fulya Akkaya, "Çok mutluyum. Boğaziçi Üniversitesi'ne girmek uzun yıllardır hayalimdi. O yüzden başardığım için mutluyum. İktisat bölümü de benim ilgi alanım. Şimdi ona yoğunlaşacağım için daha çok çalışacağım. Daha çok başaracağım. Ben zaten tek tercih yapmıştım. Yüzde doksan geleceğini biliyordum. Ama insan yine de heyecanlanıyor. Dün arkadaşlarımla vakit geçirdim sonra eve geldim. Sonuçlar açıklanınca da mutluluğumu ailemle paylaştım." dedi.

"FAYDALI İŞLER YAPMAK İSTİYORUM"

Üniversitede okuyacağı bölümün kolay olmayacağını bu nedenle daha çok çalışacağını belirten Akkaya, şöyle dedi: "Artık daha çok çalışacağım ve daha çok azmedeceğim. Gideceğim yer kolay bir üniversite değil. Bölümüm de aynı şekilde. Kendime ve herkese faydalı işler yapmak istiyorum. Dil öğrenmek istiyorum. Yurt dışına çıkmak istiyorum. Projeler yapmak istiyorum. Daha çok yapmak istediğim şey var ve o yüzden heyecanlıyım. Arkadaşlarım, öğretmenlerim ve ailem herkes çok mutlu. Artık yolda yürürken insanlar tanıyor ve ben de mutlu oluyorum tabi ki. Çok güzel bir duyguymuş iyi ki böyle olmuş. Azmettim çalıştım ve kazandım. Mutluyum"diye konuştu.

FULYA'NIN HEP YANINDA OLACAĞIM

Üniversite sürecinde Fulya'nın yanında olacağını ifade eden anne Berlin Akkaya, "Ben çok mutluyum kızım istediği hedefe ulaştı. İstediği yerde, mutlu olacağı yerde. Çok mutluyum kızımın mutluluğunu paylaşıyorum. Yeni bir başlangıç yeni başarılar, yeni hedefler. Başlangıçtayız şu anda. Biz Fulya ile eğitimi için gideceğiz. Fulya'nın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanında olacağım. Bundan sonra bizi bekleyen şeyler inşallah güzel şeylerdir. Yine destek olacağım ve yardım edeceğim. Yeni insanlar tanıyacağız, yeni arkadaşlar edineceğiz. Güzel olacak inşallah. Çok mutluyuz" dedi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.