ÖSYS ek yerleştirmelerinde kontenjanların yüzde 13'ü doldu

ÖSYS ek yerleştirmelerinde kontenjanların yüzde 13'ü doldu
ÖSYM bugün itibariyle ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. 2017 ÖSYS tercihi yapan adaylar ek yerleştirmelere pek ilgi göstermedi.

Yayımlanan verilere göre, ilana çıkılan toplam 373 bin boş kontenjanın sadece 51 bini doldu. 322 bin kontenjan boş kaldı.

Lisansta kontenjanların sadece yüzde 10'u doldu. Önlisansta ise boş kontenjanların sadece yüzde 15'i doldu

Öğrencilerin hem vakıf hem de Devlet üniversitelerine ilgisi aşağı yukarı aynı düzeyde oldu. Vakıf üniversitelerinde ilan edilen kontenjanların yüzde 11'i dolarken, devlet üniversitelerinde bu oran yüzde 14 oldu.

GEÇEN YIL DAHA FAZLA BOŞ KONTENJAN DOLMUŞTU

Geçen yıl lisansta 43 bin boş kontenjan ilan edilmiş ve 15 bin kişi bu boş kontenjanlara yerleşmişti. Önlisansta ise boş ilan edilen 93 bin 750 kontenjanın 30 bini dolmuştu. Hem önlisans hem lisans dahil boş kontenjanların yüzde 57'si dolmuştu.

ÖSYM geçen açıköğretim kontenjanlarına ek yerleştirmeleri ayrıca duyurmuştu. AÖF'te açık ilan edilen 49 bin kontenjanın 40 bini adaylarca tercih edilmişti.

2017-osys-ek-yerlestirme-sayisal-bilgiler.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.