Göze almak deyiminin anlamı nedir

Göze almak deyiminin anlamı nedir
Göze almak deyiminin anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göze almak deyiminin anlamı:

Bir iş nedeniyle karşılaşabileceği her türlü zararı ve tehlikeyi önceden kabullenmek. Bir iş, davranış dolayısıyla uğrayabileceği, karşılaşabileceği kötü durumu, tehlikeyi önceden düşünüp kabul etmek.

Göze almak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları:

  • Vatan için kim ölümü göze almaz ki?
  • Vatan için her şeyi göze alırdı
  • Çocuğum için göze almayacağım bir şey yoktur.
  • Bu işe girişirken bütün paramı kaybetmeyi göze almıştım.

İnsanlar bir iş veya farklı bir durum nedeniyle karşılaşacağı riskleri ve tehlikeyi bilerek bunu kabul eder. Yani olası sonuçları önceden bilir ve bunun sorumluluğunu alır. İşte bu sorumluluğu kabul edecek kişiler için ise göze almak deyimi kullanılmaktadır. Hem bireysel olarak hem de başkaları için kullanılabilecek bir deyimdir. Söz konusu vatan olduğu zaman düşünmeden ölümü göze alırım.

Tek başına ya da cümle içerisinde göze almak deyimi rahatlıkla kullanılabilmektedir. Farklı konular üzerinde değerlendirmek mümkün. Riskleri ve tehlikeyi önceden bilerek bu sorumluluğu almak anlamına gelir. Bazı duygu ve durumları anlatabilmek için kelimelerin bir araya gelmesine deyim denmektedir. Göze almak deyimi de halk arasında çok fazla kullanılanlar içerisinde bulunmaktadır.

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.