Gözlemlerinize dayanarak asitlerin ve bazların günlük hayatta kullandığımız maddeler ve sağlığımız üzerinde ne gibi olumsuz

Gözlemlerinize dayanarak asitlerin ve bazların günlük hayatta kullandığımız maddeler ve sağlığımız üzerinde ne gibi olumsuz
Gözlemlerinize dayanarak asitlerin ve bazların günlük hayatta kullandığımız maddeler ve sağlığımız üzerinde ne gibi olumsuz etkileri olabileceğini açıklayınız.

Tebeşirin ve dişlerimizin yapısında kalsiyum elementi olduğu için bu maddelerin yapıları birbirine benzer. Deneyde üzerine HCI çözeltisi damlatılan tebeşirin yapısı bozuldu. Bu örnekte olduğu gibi asitli içeceklerle temas eden dişlerde de çürüme gözlenir. Dişlerde çürüme ağız içinin pH değeri 5,5’in altına düştüğü anda başlar. Birçok asitli içeceğin pH değeri 5,5’in altındadır. Dolayısıyla asitli içecek tüketmek ağız içinin pH değerinin düşmesine neden olur. Bu nedenle asitli içecek tüketiminden kaçınılmalı, her yemekten sonra dişler bazik bir madde olan diş macunu ile fırçalanmalıdır. Bu davranışları yaşam boyu uygulamaya özen göstermeliyiz.

0
0
0
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.