Grimm Kardeşlerin hangi masalında masalın başlığında da adı geçen üç karakter aynı evde birlikte yaşar

Grimm Kardeşlerin hangi masalında masalın başlığında da adı geçen üç karakter aynı evde birlikte yaşar
Grimm Kardeşlerin hangi masalında masalın başlığında da adı geçen üç karakter aynı evde birlikte yaşar sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Grimm Kardeşlerin hangi masalında masalın başlığında da adı geçen üç karakter aynı evde birlikte yaşar 

A- Fare, Kuş ve Sucuk

B- Maymun, Tavşan ve Muz

C- Tavuk, Tırtıl ve Elma

D- Kurt, Kuzu ve Saman

Doğru Cevap: Fare, Kuş ve Sucuk

Bütün dünyada dinlenen ve okunan masallar Alman dilinin tüm inceliklerini taşırlar. Grimm kardeşler masal derlemesi yapmadan önce Alman dilini de çok detaylı şekilde incelemiş dilin günümüzdeki halini almasında büyük katkıda bulunmuşlardır. 

Memur olan bir ailede dünyaya gelmişlerdir. Kardeşlerinden biri olan Ludwig Emil günümüzde tanınan ressam ve grafikçidir. 1796 yılında babalarının ölmesi ile birlikte 11 yalında olan Jacob Grimm bu erken yaşta evin küçük reisi olur.

Fare, Kuş ve Sucuk

Bir zamanlar bir fare, bir kuş ve bir sucuk bir arada yaşıyordu. Uzun zaman hep birlikte, barış içinde, rahat, neşeli ve mükemmel bir hayat sürdüler. Kuşun görevi her gün ormana uçarak oradan odun toplamaktı. Fare su taşıyor, ocağı yakıp sofrayı hazırlıyordu. Sucuk da yemek pişiriyordu. İnsan rahata kavuştu mu hep yeni bir şey ister ya!

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum