Grönland köpek balığı doğumundan yaklaşık ne kadar sonra üreyerek olgunluğa ulaşır

Grönland köpek balığı doğumundan yaklaşık ne kadar sonra üreyerek olgunluğa ulaşır
Grönland köpek balığı doğumundan yaklaşık ne kadar sonra üreyerek olgunluğa ulaşır sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 5 Ağustos 2022 Cuma yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Grönland köpek balığı doğumundan yaklaşık ne kadar sonra üreyerek olgunluğa ulaşır

A- 1,5 saat
B- 1,5 gün
C- 15 yıl
D- 150 yıl

Doğru Cevap: 150 yıl

Dünyanın en uzun yaşayan omurgalı canlısı belirlendi. 400 yaşında olan “Grönland köpek balığı” tüm zamanların en uzun süre yaşayan omurgalı canlısı oldu. Bu alandaki daha önceki rekor bir kutup balinasına aitti. Kutup Balinası yaklaşık 2 asırlık ömrüyle bu alandaki rekoru elinde tutuyordu. Grönland köpek balığını çiftleşmesi yaklaşık olarak 156 yaşında gerçekleşiyor.

Grönland Köpek Balıkları, en az 272 yıllık ömürleri ile, bilinen en uzun süre yaşam süresine sahip omurgalı hayvandır. Norveç, Kanada ve İzlanda’nın soğuk sularında yaşayan bir türdür. Türün retinasındaki kristallerde radyo karbon yöntemiyle yapılan yaş hesaplamalarına göre, ortalama 392 yıl (+/- 120 yıl) yaşayabilmektedir!

Grönland köpek balığının üremesi ile ilgili pek şey bilinmektedir. Dişi, ovovivipardır ve her seferinde yaklaşık 10 yavru doğurur. Yeni doğan yavruların boyu 38 ila 42 santimetre arasında olur. Hayvanın yavaş büyüme hızına dayanarak, bilim adamları bir köpek balığının cinsel olgunluğa ulaşmasının yaklaşık 150 yıl sürdüğünü öngörür.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum