GSS Gelir Testi Formu Nereden Nasıl Alınır?

GSS Gelir Testi Formu Nereden Nasıl Alınır?
Çalışmayan ve sigortası ödenmeyen vatandaşlar gelir testi yaptırarak prim ödemekle yükümlüdürler. Gelir testi yaptırırken ihtiyaç duyulan gelir testi formu örneğine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Çalışmayan ve sigorta primleri ödenmeyen vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası sistemine tabi olmak durumundalar.  Gelir testi yaptırmak için kaymakamlıklara bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. Halk arasında gelir testinin SGK müdürlüklerinde yapılacağı bilgisi yanlıştır.  GSS gelir testi formu ile yapılan test sonucu gelir düzeyi düşük çıkan vatandaşların prim ödemeleri devlet tarafından yapılır. Gelir testine tabi tutulduktan sonra ya belirli miktarlarda aylık olarak prim ödersiniz yada test sonucuna ve gelir testine göre hiç prim yatırmazsınız. Sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için gelir testi sonucunda çıkan ödemenizi yatırmanız gerekmektedir.

Gelir testi formu ile yapılan gelir testi sonucunda maddi durumu prim ödemeye müsait olduğu belirlenen vatantaşlar en az 50 Tl, en fazla 305 TL prim ödemekle yükümlendirilirler.  Gelir testi formu kaymakamlıklarda bulunan yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunduğunuzda verilecektir. GSS Gelir testi formu üzerinde yer alan tüm soruları eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir.

 

GSS gelir testi formu içerisinde 19 soru yer almaktadır. Bu sorulardan bazıları ikamet ettiğiniz evin oda sayısı, ısınma yöntemi, kira tutarı ve tüketilmekte olan yiyecek ve içecekler gibi pek çok özel soru da barındırmaktadır.  SGK gelir testi formu için aşağıda bulunan bağlantıya tıklamanız yeterlidir.

GSS Gelir Testi Formu Örneği indirmek için TIKLAYIN

Doldurmuş olduğunuz form ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuruda bulunmanız gerekmektedir.  Gelir testi yaptırdıktan sonra ne kadar prim ödemeniz gerektiği belli olacaktır. Şayet yaptırmazsanız en yüksek prim miktarı işlenir. Eğer çıkan miktara itirazınız bulunmaktaysa en fazla 15 gün içerisinde itiraz etmelisiniz.  Ne kadar prim borcu ödemeniz gerektiğiniz GSS prim borcu sorgulama sayfası sayesine öğrenebilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.