Gülme komşuna gelir başına atasözünün anlamı

Gülme komşuna gelir başına atasözünün anlamı
Gülme komşuna gelir başına anlamı, insan, başkalarının başına gelen kötü bir durumla alay etmemelidir, böyle durumlar herkesin başına gelebilir, dolayısıyla, gün olur alay edenin da başına gelir anlamında söylenir.

Gülme komşuna gelir başına

Başkalarını ayıplamak kötü bir huydur. Onların zor durumlarında yardımcı olmak gerekirken, alay etmek ve başlarına gelenlere sevinmek asla insanlığa sığmaz. Unutmamak gerekir ki aynı durum bir gün bizim de başımıza gelebilir. Kötü günümüzde çevremizde dost bulabilmek için, dostların kötü günlerinde yardımlarına koşmalıdır. Kişi, ayıpladığı bir hâl başına gelmeden can veremez.
 
Başkalarının kötü durumuyla alay etmemek gerektiğini anlatırken söylenir.

Gülme komşuna gelir başına, Gülme komşuna gelir başına atasözünün anlamı, Gülme komşuna gelir başına anlamı şu şekilde :

Birinin başına gelen kötü bir durum, gün olur senin de başına gelir. Başına gelen felâkete başkalarının gülmesi seni nasıl incitirse, senin başkalarının kötü hâline gülmen de onları incitir. O hâlde birilerinin başına gelen kötü durumdan ötürü, onlarla sakın alay etme.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
121
62
147
170
90
89
88
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.