Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavı

Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavı
25 Aralık Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Yazılı Sınavları

SINAV YERİ - ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

  • 25 Aralık 2016, Pazar günü saat:10.00’da yapılacaktır.

SINAV ÜCRETİ ve SINAV BAŞVURUSU

  • tarihleri arasında yatıracaklar ve başvurularını 24 Kasım 2016 ve 05 Aralık 2016 Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak KDV dâhil 120 TL’yi (yüzyirmi Türk Lirası) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, kurumsal tahsilat programı aracılığıyla http://www.meb.gov.tr adresinden yapacaklardır. Elektronik ortamda http://www.meb.gov.tr adresinden başvuru yapmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
  • Sınava, belirtilen süreler içerisinde e-Başvurusunu yapmayan, sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan, sınava girme koşullarını taşımayan ya da sınavdan çıkarılan adaylarınbu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık dört hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılır. Ücretler yalnızca Ziraat Bankası Sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir. Adayın sınav yerleştirilmesi yapılmış ise sınav iptal olmadığı sürece hangi sebeple olursa olsun aday sınava girmemişse iade talep edemez.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

  • http://tarihinden itibaren 14 Aralık 2016 Adaylar sınav giriş belgesini www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

SINAV KONULARI

  • Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Yazılı Sınavlarında sorulacak sorulara ait ders konu başlıkları aşağıda belirtilmiştir. (İlgili kanun, yönetmelik, düzenleme vb. konularda 30/10/2016 tarihi son tarih olarak dikkate alınacak olup, adaylar bu tarih ve öncesine ilişkin mevzuattan ve konulardan sorumlu olacaktır.)

1-) GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ

Nu

DERS KONU BAŞLIKLARI

1

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve gümrük mevzuatının uygulanmasına ilişkin ikincil düzenlemeler.

2

5607   sayılı    Kaçakçılıkla   Mücadele   Kanunu    ve   bu   Kanuna   ilişkin   ikincil düzenlemeler,

3

Dış ticaret ve kambiyo mevzuatı,

4

Gümrüğe ilişkin iktisadi, ticari ve mali konular, uluslararası anlaşmalar ile Avrupa Birliği mevzuatının gümrüğe ilişkin hükümleri,

5

Türk Gümrük Tarife Cetveli ve İzahnâmesi.

2-) GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI

Nu

DERS KONU BAŞLIKLARI

1

Türkçe, matematik, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile vatandaşlık bilgisi konularını içeren genel yetenek ve genel kültür sorularından,

2

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve gümrük mevzuatının uygulanmasına ilişkin ikincil düzenlemeler,

 

3

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve bu Kanuna ilişkin ikincil düzenlemeler,

SINAV UYGULAMASI

  • Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Yazılı Sınavları, 25 Aralık 2016 Pazar günü, tek oturum hâlinde, saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır.
  • Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

- Gümrük Müşavirliği Sınavında 80 soruluk çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav 100 dakika sürecek ve tek oturum hâlinde uygulanacaktır.

  • Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavında 80 soruluk çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav 100 dakika sürecek ve tek oturum hâlinde uygulanacaktır.
  • Sınava girecek adaylar üzerlerinde, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her  türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar,  ruhsatlı veya resmi amaçlı  olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınav binasına giremezler. Bu şekilde sınava girmiş adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.
  • Sınav soru ve cevap anahtarları 27 Aralık 2016 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ile www.gtb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.
  • Sınav sonuç bilgileri 17 Ocak 2017 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ile www.gtb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.