Güneş'e en yakın gezegen hangisidir

Güneş'e en yakın gezegen hangisidir
Güneş etrafındaki bir turu 88 dünya süren Güneş'e bakan yüzü aşırı sıcak diğer yüzü aşırı soğuk olan Güneş'e en yakın gezegen hangisidir sorusunun cevabını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Güneş etrafındaki bir turu 88 dünya süren Güneş'e bakan yüzü aşırı sıcak diğer yüzü aşırı soğuk olan Güneş'e en yakın gezegen hangisidir

A- Merkür

B- Venüs

C- Jüpiter

D- Satürn

Doğru Cevap: Merkür

Merkür, Güneş sisteminin en küçük gezegeni… Güneş'e en yakın gezegen. Güneş etrafındaki yörüngesi ise istikrarlı değil, sürekli genişliyor. Jüpiter yavaş yavaş Merkür'ü yörüngesinden çıkarıyor. Hatta çok ileride Merkür Dünya ile çarpışabilir. Ancak buna daha milyonlarca yıl var.

Merkür, Venüs, Merkür'den daha sıcak. Bunun nedeni ise Merkür'ün Venüs'ün aksine bir atmosfere sahip olmaması ve ısının tekrar geri yansıtılması. Isı farklılıkları -170 derece ile +425 derece arasında değişiyor. Hiçbir gezegende böylesine bir fark mevcut değil.

Merkür'ün yüzeyi tıpkı uydumuz Ay'ın yüzeyine benziyor. Kraterler, geçmişte şiddetli meteor ve asteroid çarpmaları yaşandığını gösteriyor. Bazı kraterler ise yüzlerce kilometre çapında.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.