Günlük enerji alımının kontrolünün sağlanması ve ev içinde yapılabilecek egzersizler için önerileriniz nelerdir

Günlük enerji alımının kontrolünün sağlanması ve ev içinde yapılabilecek egzersizler için önerileriniz nelerdir
Pandemi sürecinde zorunlu olarak çoğunlukla evlerimizdeyiz. Özellikle fiziksel aktivitelerdeki azalma obeziteye neden olmaktadır. Günlük enerji alımının kontrolünün sağlanması ve ev içinde yapılabilecek egzersizler için önerileriniz nelerdir?

Karantina günlerinde kilo kontrolünü sağlamak için sağlıklı bir beslenme programına ek olarak evde egzersiz hareketleri yapılabilir. Evde egzersiz yapmanın en güzel tarafı herhangi bir zamana bağlı kalmak zorunda olmayışınızdır. Kendinizi antrenman yapmaya hazır hissettiğiniz her an başlayabilirsiniz. Ayrıca evde yapılan egzersiz programlarında herhangi bir ekipmana da ihtiyacınız yok. Teriniz için bir havlu, yer hareketleri için bir minder yeterli. Sadece vücudunuzun ağırlığını ve yer çekiminin gücünü kullanarak; kas yapabilir, yağ yakabilir ve genel sağlık durumunuzu iyileştirmek için harika bir antrenman gerçekleştirebilirsiniz. Eğer daha önce hiç spor yapmadıysanız hareketler arasında daha fazla dinlenebilir ve setleri zorlandığınız an bırakabilirsiniz. İlk haftalarda günde 15-20 dakikalık egzersiz sizin için yeterli olabilir. Kas yapınız güçlendikçe egzersiz sayısını artırabilir ve hareketler arasındaki dinlenme sürelerini azaltabilirsiniz.

Evde antrenman programına başlamadan önce diğer tüm fiziksel aktivitelerde olduğu gibi kasların ısınması gereklidir. Aksi halde egzersiz sırasında kasların yıpranmasına ve hasar görmesine sebep olabilirsiniz. 5-10 dakika olduğunuz yerde koşmak ısınmanız için yeterlidir.

Squat, Vücut ağırlığı ile yapılan en etkili egzersizlerden biri olan squat, çok yönlü bir harekettir, Kalça, karın, uyluk ve sırt kaslarının aynı anda çalışmasını sağlar. Başlangıç için günde 8’erli 3 set squat yapmanız yeterlidir.

Ters Lunge, Baldır ve karın kaslarını çalıştıran ters lunge hareketi, aynı zamanda denge yeteneğinizin de artmasına yardımcı olur.

Diz üstünde şınav, Egzersize yeni başlayanlar için normal şınava göre daha kolay olan diz üstünde şınav, kol, karın, kalça ve omuz kasları için etkili bir egzersizdir.

Yan bacak kaldırma, Karın, kalça, bel ve bacak kaslarını güçlendiren yan bacak hareketi, antrenmana yeni başlayanlar için oldukça etkilidir.

Köprü, Karın, kalça, sırt ve boyun kaslarını güçlendiren köprü hareketi, esnekliğinin de artırılmasına yardımcı olur.

Diz Kaldırma, Egzersize yeni başlayanlar için mükemmel bir kardiyo hareketi olan diz kaldırma, yağ yakımının hızlanmasına yardımcı olur.

Crunch, Karın kasları için en etkili egzersizlerden biri olan crunch, düzenli yapıldığında hem alt hem de üst karın bölgesinde yer alan yağların erimesine yardımcı olur.

87
20
17
31
35
40
91
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.