Günlük yaşamda yapılabilecek fiziksel aktivitelerin neler olabileceğini, bunları yaparken nelere dikkat edilmesi

Günlük yaşamda yapılabilecek fiziksel aktivitelerin neler olabileceğini, bunları yaparken nelere dikkat edilmesi
Beden eğitimi öğretmeninizden, günlük yaşamda yapılabilecek fiziksel aktivitelerin neler olabileceğini, bunları yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenerek edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınıza aktarınız

Günlük yaşantımızda yapılabilecek çok fiziksel aktivite vardır.

Yürüyüş, koşu, jimnastik, merdiven çıkma, tenis oynama, futbol oynamak, basketbol oynamak gibi bir çok değişik aktivite yapabiliriz.

Bu aktiviteleri seçerken yapmamız gereken en önemli davranış ve düşünce şu olmalıdır. Yaşımıza, vücudumuza ve sağlığımıza göre aktivite seçmeliyiz.

Kronik rahatsızlıkları olanlar için örneğin şeker hastaları sadece yürüyüş yapmalıdırlar. Kalp hastaları yürüyüş yapabilir ama koşu yapamazlar. Kemik rahatsızlığı olanlar sert sporlardan uzak durmaları gerekir.

Yapılacak yanlış aktiviteler sağlığımızı tehlikeye düşürür ve sağlığımızı bozar. Düzenli ve doğru yapılan egzersizler vücudumuzun ve bizim daha kaliteli ve daha rahat bir yaşam sürmemizde büyük rol oynar.

1
106
4
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.