Günümüz toplumlarında hâlâ varlığını sürdüren “çocuk işçi” sorununun çözümlenmesi için size göre neler yapılmalıdır

Günümüz toplumlarında hâlâ varlığını sürdüren “çocuk işçi” sorununun çözümlenmesi için size göre neler yapılmalıdır
Günümüz toplumlarında hâlâ varlığını sürdüren “çocuk işçi” sorununun çözümlenmesi için size göre neler yapılmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yapılan araştırmalar, çocukların aile gelirine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda olduklarını ortaya koymaktadır. Bu nedenle, ailelerin gelir düzeylerini yükseltecek ekonomik önlemler alınmalıdır. Geniş kitleler lehine uygulanacak sosyal politikalar çerçevesinde ekonomik önlemler alınırken; gelir dağılımı, ücret, asgari ücret, istihdam, maliye, sanayileşme, verimlilik, sosyal güvenlik vb. alanlara sistematik biçimde yaklaşılmalıdır.

Öncelikle bu hem milli hem evrensel bir sorundur. Çocuk haklarını korumak ile ilgili örgütler kurulmalı, kanunlar çıkarılmalı, dernekler kurulmalı devlet gözüyle denetimler yapılmalıdır.

Hayat şartları gereği çalışmak zorunda kalan çocukları tespit edip devletin yardım etmesi gerekir.

2
2
3
2
0
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.