Günümüzde Balkanlar’da yaşayan milletlerin kültürel özelliklerini korumuş olmalarının sebebi nedir

Günümüzde Balkanlar’da yaşayan milletlerin kültürel özelliklerini korumuş olmalarının sebebi nedir
Günümüzde Balkanlar’da yaşayan milletlerin kültürel özelliklerini korumuş olmalarının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Balkanlar, Osmanlı’nın ilk fethe başladığı topraklar olarak bilinmektedir. Uzun yıllar Osmanlı Devleti idaresinde kalmıştır. 1912 yılına kadar devam eden süreçte Balkanlarda yaşayan halk kültür değerlerinden asla taviz vermeden büyük bir kararlılık ve devamlılık içinde hayata devam etmiştir. Balkanlar, İslam’ın uzun süre yaşandığı topraklar olarak özelliklerini hala korumaya devam etmektedir.

Günümüzde Balkanlarda yaşayan milletlerin kültürel özelliklerini korumuş olmalarının nedeni dış gelişmelerle yaşanan düşmanca hareketlere karşı savunma amacıyla kendi değerlerine bağlanmaları nedeniyle olmuştur. Bu millet kültür değerlerinde kendini bulan ve savunan bir millet olarak kadim geleneklerini sürdürmeye devam etmektedir.

Çünkü çok fazla istilaya veya zorlamaya maruz kalmamışlardır. Bu da onların gelenek ve göreneklerini korumalarını ve toplumsal olarak çok fazla değişime uğramamalarını sağlamıştır.

14
6
24
7
7
3
51
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.