Günümüzde hangi ülkede yetişkin bezi satışı bebek bezi satışını geçmiştir

Günümüzde hangi ülkede yetişkin bezi satışı bebek bezi satışını geçmiştir
Günümüzde hangi ülkede yetişkin bezi satışı bebek bezi satışını geçmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Günümüzde hangi ülkede yetişkin bezi satışı bebek bezi satışını geçmiştir

A- Hindistan
B- Japonya
C- Norveç
D- Rusya

Doğru Cevap: Japonya

Japon nüfusunun yüzde 20'sini yaşlılar oluşturuyor. Yaşlıların sayısı da 2011'de ilk kez 30 milyonu geçti. Bu artan nüfus, şirketlerin de dikkati çekiyor. Özellikle yaşlı bezi kullanımında büyük bir artış ortaya çıktı.

Ülkenin önde gelen ekonomi gazetesi Nikkei'nin haberine göre, Daio ve Nippon Paper gibi yaşlı bezi üretim sektöründe olan şirketler, artan talep sebebiyle ek üretim bantları açmak zorunda kaldı.

Başka firmalar da bu sektörde yer almak için adım atmaya başladı. Gazete, yaşlı bezi sektörünün yılda yüzde 6 ila 10 arasında bir büyüme gösterdiğine de dikkat çekti. Yaşlı bezi pazarının ise 1.4 milyar dolarlık bir hacme ulaştığı ifade edildi. Bunların yanı sıra yaşlı bezinin, çocuklarınkine göre daha fazla karla satılabildiği de kaydedildi.

Yaşlı bezi satışının da çocuk bezi satışını geçtiğine dikkat çekildi. Yaşlı bezinin, çocuklarınkine göre 2.5 kat daha fazla satıldığı belirtildi. Japon firmaları, yaşlılara yönelik hizmetlerini de genişletmeye çalışıyor.

Bazı firmalar yaşlılar için evlere yemek dağıtım işinde faaliyet göstermeye başladı. Başka marketler de yaşlı müşterilerine fazladan indirimi uygulamaya soktu.

1057
301
148
63
123
77
1087
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
10 Yorum