Günümüzde kına gecelerinde gelin adayının giydiği özel kıyafetin adı nedir

Günümüzde kına gecelerinde gelin adayının giydiği özel kıyafetin adı nedir
Günümüzde kına gecelerinde gelin adayının giydiği özel kıyafetin adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Günümüzde kına gecelerinde gelin adayının giydiği özel kıyafetin adı nedir 

A- Entari

B- Fistan

C- Cepken

D- Bindallı

Doğru Cevap: Bindallı

Bindallı nedir?

Bindallı, kökeni Osmanlı dönemine kadar dayanan ve günümüze kadar orijinal haliyle gelmiş bir giysi. O dönemde bindallı, gelin tarafından önce kendi düğününde gelinlik olarak, sonra da başka düğünlerde elbise olarak giyilirmiş. Şekil olarak kaftana benzeyen bindallı, genellikle üzerinde çiçek, dal ya da yaprak motifleri taşır ve ayaklara kadar uzanır. İpekli, kadife ya da atlas kumaştan dikilebilen bindallı genelde kırmızı olarak tercih edilse de son yıllarda farklı renkler ve modeller de sıkça karşımıza çıkmakta. Artık bindallılarda da maviler, yeşiller, morlar; ya da prenses kesimler ve kuyruklu modeller görebilmek mümkün.
 
Geleneksel olarak üretilen bindallılar uzun bir emeğin sonucunda ortaya çıkıyordu. Çünkü giysinin üzerindeki tüm işlemeler sırma tel ile bir usta tarafından tek tek işlenirdi, bu yüzden de bindallıların pahalı olması kaçınılmaz oluyordu. Ancak son yıllarda gelişen teknikler sayesinde sırma tel kadar zarif duracak ince altın ya da gümüş rengi desenler, daha uygun maliyetlerle bindallıların üzerine işlenebilecek hale geldi. Yine de geleneksel tel ile işlenmiş bindallı isteyenler, çeşitli yerlerden kiralama imkanı bulabilir ya da yavaş yavaş ninelerinin naftalinli sandıklarını karıştırmaya başlayabilirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

8
14
5
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.