Günümüzde yayınlanan dizi veya sinema filmlerinde bunlara benzer olumsuzluklar var mıdır, varsa nelerdir, anlatınız

Günümüzde yayınlanan dizi veya sinema filmlerinde bunlara benzer olumsuzluklar var mıdır, varsa nelerdir, anlatınız
Günümüzde yayınlanan dizi veya sinema filmlerinde bunlara benzer olumsuzluklar var mıdır, varsa nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sizi ve sinema filmlerinden etkilenen insanlar -özellikle çocuklar - etkilendikleri film kahramanlarının şekline bürünmek, onlar gibi davranmak ve yaşamak için uğraşmaktadırlar. Örnek olarak geçmişte yayınlanan bir yerli dizide Türk örf ve âdetlerine, kültür, kimlik ve yaşam şekline uygun olmayan bir aile yaşantısı, Türk toplumunda varmış gibi anlatılmaktadır. Bu dizide kültürümüze uygun olmayan bir mimariyle yapılmış evde çocukların bakıcısı, ev halkıyla birlikte yaşamakta, çocuklar bakıcılarına ismiyle hitap etmektedir. Buna benzer yaşantı örnekleri, ana babaya saygı, aile içi ilişkiler vb. anlamda olumsuz örnek teşkil etmektedir. Bu tip dizi ve sinema filmlerinde oyuncular sürekli değişen “moda”ya uygun giyinmekte, onları örnek alan kişiler de modaya ayak uydurmaya çalışmaktadır.

Kitle iletişim araçlarından özellikle televizyon sayesinde yayılan dizi, film, sinema unsurlarının olumlu yanları olduğu gibi olumsuz yanları da bulunmaktadır. Bu olumsuzluklar aileyi doğrudan tehdit ettiği için toplumu da tehdit etmektedir. Dizi ve filmlerin içerikleri cinsellik, şiddet, olumsuz davranışlar içerdiği için zararlıdır.

Yeni neslin bunları görerek, öğrenerek ve uygulayarak büyümesi ve yaşaması oldukça kötüdür. Bunun önüne geçilmesi gerekir. Bu sadece RTÜK ile mümkün olmaz. Ailelerin de bu alanda tedbir alarak muhakkak uygulaması gerekir. Çocukların bu olumsuzluklardan korunmaları gerekir. Böylece toplum da korunmuş olur.

2
20
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.