Günümüzdeki bilimsel tanımına göre hangisi bir elementtir

Günümüzdeki bilimsel tanımına göre hangisi bir elementtir
Günümüzdeki bilimsel tanımına göre hangisi bir elementtir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Günümüzdeki bilimsel tanımına göre hangisi bir elementtir

A- Su
B- Altın
C- Tahta
D- Elmas

Doğru Cevap: Altın

Altın, kimyada Au sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir element. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.
Simge: Au
CAS numarası: 7440-57-5
Erime noktası: 1.064 °C
Atom numarası: 79
Elektron konfigürasyonu: [Xe] 4f145d106s1
Atom kütlesi: 196,96657 ± 0,000004 u
Simgesi:Alaska, Kaliforniya
Altın elementi hakkında herşey...Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.