Günümüzdeki resmi kurallara göre futbolda hangi adda bir hakem yoktur

Günümüzdeki resmi kurallara göre futbolda hangi adda bir hakem yoktur
Günümüzdeki resmi kurallara göre futbolda hangi adda bir hakem yoktur sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 5 Ağustos 2022 Cuma yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Günümüzdeki resmi kurallara göre futbolda hangi adda bir hakem yoktur

Doğru Cevap: Masa hakemi

Yakın zamana kadar müsabakaları 4 hakemin yönettiğini söylemiştik. Şu an ise, mevcut sayıya, 2 tane çizgi hakemi 1 tane de video yardımcı hakem olmak üzere, 3 hakem daha eklendi. Bu nedenle futbolda kaç hakem vardır sorusuna şu an vereceğimiz ise ”7 hakem” olacaktır. Peki bu hakemler ne görev yapmaktadır?

Orta hakem : Orta hakem, maç sırasındaki aksiyonlar için karar verecek tek kişidir. Müsabakadaki her aksiyonun karşılığı orta hakem tarafından onaylanmak zorundadır.

Yan hakem : Yan hakemler(2), ofsayt pozisyonlarını takip etmek ile yükümlüdürler. Bununla birlikte kendilerine yakın pozisyonlarda, orta hakemi, pozisyonlar hakkında bildirirler. Taç ve kornerleri de yan hakemler verirler.

Yardımcı hakem : Yardımcı hakemler, yedek kulübesinde yaşanabilecek olaylardan sorumludur. Ayrıyeten maç sırasında oynanmayan süre yardımcı hakemler tarafından eklenir. Bunun yanı sıra orta hakemin sakatlanması veya herhangi bir nedenle maça devam edemeyecek olması durumunda, maçı yönetecek kişidir.

Çizgi hakemi : Çizgi hakemleri(2), ulusal liglerde yeni yeni görev almaya başladı. Özellikle ceza sahası içindeki pozisyonlarda, orta hakeme, yardımcı olan çizgi hakemleri; ayrıca topun gol çizgisini geçip geçmediği konusunda da söz söyleyecek kişilerdir.

Video asistan hakem : Bir diğer deyişle VAR, müsabaka sırasında, orta hakemin vermiş olduğu ve yanlış sayılabilecek kararları, video aracılığı ile tekrar izleyerek, orta hakeme iletmek ile yükümlüdür.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.