Güvenli yerlerden alınmayan bitkisel ürünlerin hasta sağlığına olumsuz etkileri

Güvenli yerlerden alınmayan bitkisel ürünlerin hasta sağlığına olumsuz etkileri
Güvenli yerlerden alınmayan bitkisel ürünlerin hasta sağlığına olumsuz etkileri konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye’de bitkisel ürünlerin kullanımı Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan “Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmelik’i”, “Aktarlar, Baharatçılar ve Benzeri Dükkânlar Hakkında Genelge” ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” gibi çeşitli düzenlemelerle denetim altına alınmaya çalışılmaktadır. Ancak buna rağmen güvenli olmayan yerlerden alınan, güvenli olmayan bazı ürünler ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Örneğin zayıflama ürünlerine katılan sibutramin (iştah azaltıcı madde) nedeniyle kişilerde ağır hasarlar oluşabilmekte hatta bu yöntem ölümle sonuçlanabilmektedir.

Bitkisel ürünler ile tedavide en önemli bir başka sorun, yeterli klinik araştırması yapılmayan bitkilerin ilaçmış gibi tedavide kullanılmasıdır . Çünkü bitkisel ürünlerin ilaçlarla, kendi aralarında ve besinlerle etkileşmesi sonucu ciddi sorunlar da ortaya çıkabilmektedir.

334
275
74
116
65
151
580
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.