Güvenme dostuna, saman doldurur postuna atasözünün anlamı

Güvenme dostuna, saman doldurur postuna atasözünün anlamı
Güvenme dostuna, saman doldurur postuna, dost sandığın birtakım kimseler, çıkarları söz konusu olduğunda sana kolaylıkla kötülük edebilirler. Üstelik bunu, senin onlara duyduğun güvenden yararlanarak yaparlar.

Dost bilinen herkese güvenmek zararlıdır. Kişilerin gerçek dostları pek az olur. Diğerleri dost görünen çıkarcılardır. Bu kişiler kendilerine karşı gösterilen güveni kötüye kullanırlar. Onun için sır vermeye veya dediklerini yapmaya yanaşmamak lazımdır. Çünkü bunların kötülük yapması daha kolay olur.

Yalancı dostlara güvenip bir işe kalkışmak olmaz. Nitekim zor günde böylelerinin çevremizden kaçıştıklarını görürüz.

Kişileri iyi değerlendirmek ve herkese güvenmemek hususunda tavsiye için söylenir.

Güvenme dostuna, saman doldurur postuna, Güvenme dostuna, saman doldurur postuna atasözünün anlamı, açıklaması ve ana fikri nedir?

Dost sandığı birtakım kimseler, çıkarları söz konusu olduğunda sana kolaylıkla kötülük edebilirler. Üstelik bunu, senin onlara duyduğun güvenden yararlanarak yaparlar. Bu bakımdan herkesi dost sanma ve onlara inanma.

Post nedir - Tüyleri alınmamış durumdaki hayvan derisi.

Saman nedir - Genellikle arpa, buğday gibi ekinlerin harmanda dövüldükten, taneleri ayrıldıktan sonra kalan, hayvanlara yedirilen ufalanmış sapları.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
2
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.