Güzel ve tatlı konuşan anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir

Güzel ve tatlı konuşan anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir
Güzel ve tatlı konuşan anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz. Hoşsohbet nasıl yazılır, TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır, hoşsohbet kelimesinin doğru yazımı nasıldır...

Soru : Güzel ve tatlı konuşan anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir

A- Hoşsohbet
B- Hoş soh bet
C- Hoş sohbet

Doğru Cevap: Hoşsohbet

Bu kelimenin doğru şekilde yazımı, ‘Hoşsohbet’ üzerinden bitişik olarak ele alınır. Güzel ve tatlı konuşan, aynı zamanda konuşması sıkmayan kişiler için hoşsohbet denmektedir.

TDK'ya göre bitişik mi, ayrı mı yazılır

Bitişik mi ayrı mı yazılıp yazılmayacağına dair Türk Dil Kurumu üzerinden veriler, bu kelimenin bitişik yazacağına gösteriyor.

  • Hoşsohbet (Doğru)
  • Hoş sohbet (Yanlış)

Hoşsohbet Kelimesinin Doğru Yazımı

Günlük yaşamın önemli sözlükleri içerisinde yer alan hoşsohbet, bitişik olarak ele alınmalı ve yazılmalıdır. Yazım hatası yapmadan bu şekilde tek başına ya da cümle içerisinde amaca uygun değerlendirilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.