H harfi ile başlayan ülkeler

H harfi ile başlayan ülkeler
İşte dünyadaki H harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri ile o ülkeler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

H ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca H harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir. Ülke haritalarına ve ülke şehirleri haritaları için ülke adına tıklayarak ilgili sayfaya gidebilir ve inceleme yapabilirsiniz.

H ile başlayan ülkelerin başkentleri

  • Haiti Başkenti : Port-au-Prince 
  • Hırvatistan Başkenti : Zagreb 
  • Hindistan Başkenti : Yeni Delhi 
  • Hollanda Başkenti : Amsterdam
  • Honduras Başkenti : Tegucigalpa
  • Hong Kong Başkenti : Hong Kong

H ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

Hong Kong, Çin'in güney kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihine kadar Britanya Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken, bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur. Hong Kong; Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve 235 kadar küçük adadan meydana gelmiştir. Hong Kong, Asya'nın en büyük serbest pazarı ve limanı, en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezidir.

Hırvatistan, resmî adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti, Avrupa'da Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan üniter demokratik bir parlamenter cumhuriyet. Başkenti aynı zamanda en büyük kenti Zagreb olan devlet, başkentin dışında 20 idari bölgeye bölünmüştür. Hırvatistan kıtasal alanı ve binden fazla adasıyla 56.594 km²'lik bir yüzölçümüne sahiptir. Ülkenin 4,29 milyonluk nüfusunun büyük çoğunluğu Hırvat'tır ve en büyük din Katolikliktir.

Haiti ya da resmî adıyla Haiti Cumhuriyeti, Amerika'da Karayip Denizi'nde bir ada ülkesidir. Küba'nın doğusunda yer alan Hispaniola adasını Dominik Cumhuriyeti ile paylaşır ve adanın batı kısımdadır. Yüzölçümü 27.750 km² olan ülkenin başkenti Port-au-Prince'tir.

Hollanda, Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden en büyüğü. Topraklarının büyük kısmı Batı Avrupa'da olup, Karayipler'de üç adası bulunmaktadır. Hollanda, kuzey ve batıda Kuzey Denizi, güneyde Belçika, doğuda ise Almanya ile komşudur. Hollanda'nın Rotterdam kenti, Avrupa'nın en büyük limanlarından biridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

203
330
91
31
92
30
330
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.